Event image

Onvergetelijke koersbeleving
met familie en vrienden

VIP image

Ontdek hier onze
VIP ARRANGEMENTEN

Wedstrijd

Wedstrijdinfo
Super 8 Classic 2024

Voor de échte wielerliefhebbers moeten we de SUPER 8 Classic niet meer introduceren. Al jaar en dag is dit eerbetoon aan profrenners Raymond Impanis en Peter Van Petegem een vaste waarde voor wie van een stevige sprint (en pint) geniet.

 

In de loop der jaren kende de koers verschillende namen, van de Grote Prijs Impanis-Van Petegem tot de Primus Classic. Dit jaar besliste hoofdsponsor Brouwerij Haacht om de naam te veranderen naar SUPER 8 Classic, om hun nieuwe lijn in de kijker te zetten.

 

Aan de koers zelf verandert er niets. De renners rijden nog steeds van Brakel, het geboortedorp van Peter Van Petegem, naar de poorten van Brouwerij Haacht, op de grens tussen Haacht en Boortmeerbeek. Daar kunnen wielerliefhebbers en buurtbewoners zoals elk jaar genieten van een heus feest met de koers op groot scherm, muziekoptredens en activiteiten voor groot en klein.

 

De wortels van de wedstrijd werden al in 1982 gevormd, als eerbetoon aan Raymond Impanis. Na een paar snipperjaren en een herrijzenis als koers voor junioren en eliterenners zonder contract, mogen we sinds 2011 terug profrenners verwelkomen. Na enkele jaren tijd promoveert de wedstrijd naar “Hors Categorie” (1.HC van de Europe Tour). Een titel die we grotendeels te danken hebben aan een andere bezieler, wijlen Jos De Vroe. Sinds 2020 maakt de wedstrijd zelfs deel uit van de kalender “ProSeries” van UCI. De ProSeries omvat alle topwedstrijden die zich net onder de Worldtour bevinden.

 

Sinds vorig jaar hebben we er ter ere van De Vroe, die in 2014 onverwacht overleed, ook een G-wegcriterium bij. Ook dit jaar zijn de G-wielrenners opnieuw van de partij voor de GP Jos De Vroe, dankzij de organisatie van vzw Gwenny en Co, G-sport Vlaanderen en Cycling Vlaanderen.